Reviews

Online winkelend publiek heeft nog wel eens twijfels over..

meer informatie
Keurmerken

Keurmerken zijn logo's of afbeeldingen die u op een w..

meer informatie
SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoek..

meer informatie
Prijsstrategie

U twijfelt tegen welke prijs u uw producten moet zetten o..

meer informatie

Transport

Geplaatst op: 18-04-2014

Er worden producten van verschillende groottes verzonden naar de koper. Zo groot zelfs dat de koper het op moet komen halen. Bij de kleine producten is het echter goed mogelijk om het product op te sturen. Wat echter vaak fout gaat is de misbruik wordt genomen door de verkopers. Er wordt namelijk beweert dat ze het pakketje hebben opgestuurd, terwijl ze dat niet hebben gedaan. Wel heeft de verkoper het geld binnen. De verzendkosten worden vaak meegenomen in de totaal prijs. Aan iedere verzendmethode zitten kosten verbonden. U kunt met de verkoper afspreken welke methode het beste gebruikt kan worden. Hierbij kunt u kiezen uit:

Zelf laten kiezen door de klant:
Hierbij geeft u de koper de keuze hoe diegene het product wil ontvangen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld een methode kiezen met of zonder verzekering of u kunt het laten bezorgen bij een klant of bij een postkantoor.

Op basis van gewicht:
De verzendkosten worden hier bepaald op basis van het gewicht van het pakketje. Het gewicht van het totaal pakket worden bij elkaar opgeteld, waarna automatisch het verzend tarief bekend is.

Op basis van het totaal bedrag:
U kunt de verzendkosten ook laten bepalen in verhouding met het totaal bedrag. U kunt deze methode ook goed gebruiken op een andere manier. Als voorbeeld namelijk een afspraak waarbij de koper geen verzendkosten hoeft te betalen als hij voor zoveel euro het product koopt of meer.

Op basis van het aantal producten:
De verzendkosten kunt u ook laten bepalen aan de hand van het aantal producten. U kunt hierbij ook aangegeven dat er lagere verzendkosten gelden bij een hoger aantal.

Er zijn dus verschillende manieren van transport. Het is belangrijk dat zowel de koper als de verkoper het eens zijn over welke verzendmethode er gebruikt wordt. Dit is mede afhankelijk van het product en de kwetsbaarheid. Een flesje van een online parfumerie is kwetsbaarder dan een pak koffiebonen. Bij twijfel kunt er ook voor kiezen om het product af te halen. Dan bent u verzekerd van uw product en de kwaliteit hiervan.