De zoektocht naar bakgerei prijzen

Wanneer je jouw bakavonturen serieus neemt, weet je dat g..

meer informatie
Kinderkleding online kopen

Het proces van het kopen van kinderkleding online vraagt ..

meer informatie
SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoek..

meer informatie
Korting

Het fenomeen korting valt altijd in de smaak bij zowel co..

meer informatie

Keurmerken

Geplaatst op: 18-04-2014

Keurmerken zijn logo's of afbeeldingen die u op een website of webshop aan kunt treffen. Het doel van dit keurmerk is om in een oogopslag te zien dat een product of dienst als betrouwbaar worden ondervonden. Het vervult in principe dezelfde behoefte als reviews. Het biedt online winkelend zekerheid betreffende een website of een product.

Het doel van een keurmerk?

Het doel van deze keurmerken is om consumenten als bedrijven in een oog opslag de indruk te geven dat ze een betrouwbare website zijn. Het helpt bij een aankoop maar helpt ook bij een eventuele miskoop die tot aanzienlijke schade kan leiden. Er zijn ook diverse keurmerken die niet zich inzetten voor bijvoorbeeld goede doelen, milieu vriendelijke producten of diervriendelijke producten. Niet iedereen maakt gebruikt van een keurmerk. Enkele bekende grote organisaties in Nederland dienen zelf ook als een keurmerk. Door de bekendheid achten zijn het ook niet nodig om gebruik te maken van een keurmerk. Daarnaast kan een keurmerk ook dienen als een beoordeling. Een bedrijf krijgt namelijk het keurmerk pas wanneer het door enkele criteria is gekomen.

Voordelen van keurmerken

Een voordeel van keurmerken is dat consumenten niet uitgebreid hoeven te zoeken naar reviews van websites of producten. Wanneer het beschikt over een keurmerk weet u dat er onderzoek is gedaan naar de website en dat deze door de gestelde criteria is heen gekomen. Op deze manier kan de consument zich veel tijd besparen. Een keurmerk is vaak op iedere pagina zichtbaar en is gepositioneerd in de header of de footer van een pagina. Is er gebruikt gemaakt van een logo van een keurmerk dat u absoluut niet kent, dan onderzoek snel het keurmerk via Google om de echtheid te bepalen. Op deze manier komt u nooit voor onverwachte verassingen te staan.