Prijsstrategie

U twijfelt tegen welke prijs u uw producten moet zetten o..

meer informatie
Keurmerken

Keurmerken zijn logo's of afbeeldingen die u op een w..

meer informatie
Korting

Het fenomeen korting valt altijd in de smaak bij zowel co..

meer informatie
Reviews

Online winkelend publiek heeft nog wel eens twijfels over..

meer informatie

Belang van foto's

Geplaatst op: 18-04-2014

Wat vaak een struikelblok is voor consumenten bij het online kopen van producten, is dat zij geen beeld hebben van het product. Hierdoor vertrouwen zij het product minder en dit belemmerd de verkoop. De verkoper kan dit probleem natuurlijk gemakkelijk oplossen door gebruik te maken van kwalitatief duidelijke foto's. Door goed beeldmateriaal kunt u het vertrouwen van de consument winnen en het verkoopproces versnellen.

Belangrijke tips bij het selecteren van uw beeldmateriaal

Er zijn verschillende factoren waarbij u rekening moet houden bij het bepalen van goed beeldmateriaal. De eerste tip die we u mee willen geven is het kiezen van een foto die past binnen een design van een website. Kies dus geen donkere foto in een licht design. Ook is het erg belangrijk dat het doel van de foto goed naar voren komt. Wilt u bijvoorbeeld een bepaalde sfeer creëren of wilt u graag dat de afbeelding de tekst meer toelicht? Het is duidelijk dat u het doel hebt vastgesteld voordat u begint naar zoeken naar het perfecte design. Bij het zoeken van een goede foto is het belangrijk dat u niet het onderwerp van de website uit het oog van verliest. U gebruikt waarschijnlijk meerdere foto's op een website. Probeer bij het zoeken niet de samenhang te vergeten. De site moet collectief namelijk ook goed op orde zijn. Daarnaast raden we u aan gebruik te maken van kwalitatief goede foto's die de mogelijkheid hebben te stralen op de website.

Kiezen van foto's

Wanneer u op zoek gaat naar een goede foto op uw website kan dat u zeker nog wel een centje kosten. Vele ondernemers gaan rechtstreeks naar Google en kiezen hieruit een passende afbeelding. Wat ze echter vergeten is dat de meeste foto's in Google niet rechtenvrij zijn. Dat betekent dat u deze niet mag gebruiken zonder de toestemming van de fotograaf. Bij iedere foto die u op uw website wilt plaatsen krijg u te maken met een eigendomsrecht. Dit is een recht die die geldt o.a. foto's. Hieronder valt ook het auteursrecht. Er zijn verschillende websites die gratis foto's verlenen, maar er zijn ook een aantal websites die uitstekende afbeeldingen aanbieden tegen een prijs.