Belang van foto's

Wat vaak een struikelblok is voor consumenten bij het onl..

meer informatie
Prijsstrategie

U twijfelt tegen welke prijs u uw producten moet zetten o..

meer informatie
Art of selling

De theorie betreffende de kunst van het verkopen is vrij ..

meer informatie
Keurmerken

Keurmerken zijn logo's of afbeeldingen die u op een w..

meer informatie

SEO

Geplaatst op: 18-04-2014

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wanneer u gebruik maakt van SEO heeft u de mogelijkheid om hoger te eindigen in de zoekresultaten van een zoekmachine. Er zijn ongetwijfeld een aantal zoekwoorden die het aanbod van uw onderneming perfect typeren. U wilt dan natuurlijk graag dat wanneer de consument deze zoekwoorden intypt, deze bij u terecht komen. U kunt hiervoor zorgen door gebruik te maken van SEO.

Resultaat van SEO

Wanneer u gebruik maakt van SEO zijn de resultaten voor u erg aantrekkelijk. U heeft namelijk een inzicht in het aantal bezoekers dat u maandelijks trekt, en de zoekwoorden waardoor ze bij uw website terecht zijn gekomen. U trekt deze bezoekers doordat u hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine bent gekomen. Consumenten die op zoek gaan naar informatie of een product doen dit vaak via een zoekmachine als Google of Yahoo. Ze vinden vaak de benodigde informatie bij een van de zoekresultaten op de eerste pagina van de zoekmachine. Zelden klikken ze door naar de tweede pagina. Het is daarom voor u essentieel om bij de eerste zoekresultaten te eindigen. Dit resulteert namelijk voor u in meer bezoekers.

Voordelen van SEO

SEO brengt vele voordelen met zich mee. Een van de voordelen is dat u gericht kunt zoeken op bezoekers. Online bezoeken natuurlijk vele verschillende mensen uw website, maar niet iedereen valt onder de doelgroep die u wenst te bereiken. Bij SEO stemmen ze uw website af op de behoefte van uw bezoekers. Dit resulteert in een gerichter verkeer in meer omzet. Een ander voordeel is de naamsbekendheid. Wanneer u meer bezoekers trekt wordt uw website als betrouwbaar ervaren. Dit resulteert voor u in een hogere plek in de zoekmachine. Een derde voordeel is meer bezoekers. Deze hangt samen met de naamsbekendheid. Doordat u meer naamsbekendheid krijgt wordt uw aantal bezoekers ook een stuk hoger. Een vierde voordeel is dat de resultaten van het aantal bezoekers meetbaar is. Deze zijn namelijk gemakkelijk te vinden in Google Analytics. Hierbij vind u het aantal bezoekers in een bepaalde tijdsperiode, en tevens de manier hoe ze bij uw website zijn gekomen.